fbpx
page-header

Ursus

Projekt mieszkania na warszawskim Ursusie
Wnętrza wymagały niewielkiego liftingu. Klient chciał nadać im nowy charakter, nie zmieniając posadzek, sufitów i większości mebli.

W salonie usunięto ściankę dzielącą strefę wypoczynkową z korytarzem i kuchnią, zostawiając jej fragment do wysokości parapetu, a jej górną część wypełniając ażurowymi półkami z malowanej cienkiej blachy. Zabieg ten służył temu żeby otworzyć wizualnie salon na kuchnię, przy jednoczesnym zachowaniu porządku stref.

W salonie usunęliśmy ściankę dzielącą strefę wypoczynkową z korytarzem i kuchnią, zostawiąc tylko jej fragment do wysokości parapetu, a jej górną część wypełniając ażurowymi półkami z malowanej cienkiej blachy. Zabieg ten służył temu żeby otworzyć wizualnie salon na kuchnię, przy jednoczesnym zachowaniu porządku stref.

W salonie zaproponowano zieloną sofę i abstrakcyjny obraz, a naprzeciwko na ścianie z TV wykończenie z ryflowanych paneli i szafkę. W części jadalnianej ścianę udekorowano tapetą ze wzorem akwarelowym i okrągłym lustrem, a obok rozkładany stół z krzesłami z jasnego drewna. Korytarz obok salonu i kuchni, dostał duże lustro do sufitu zintegrowaną z konsolą oraz dekoracyjne oświetlenie. W kuchni zaproponowano nowe wykończenie blatu i backsplashu w formie spieku kwarcowego w odcieniu brązowym.

W sypialni rodziców pozostawiono pierwotny układ, dodając zabudowę wokół łóżka w formie szafek w kolorze granatowym i miękkiego tapicerowanego zagłówka. Sypialnia dziecka zaprojektowana została w jasnych kolorach z motywami jungli. Ustawiono tam nowe biurko, łóżko w formie domku i hamak. W gabinecie zaproponowano układ z biurkiem naprzeciwko okna i szafką na książki z boku.


Projekt: 2021
Planowana realizacja: 2021
Powierzchnia: 65 m2

gallery-item
gallery-item
gallery-item
gallery-item
gallery-item
gallery-item
gallery-item
gallery-item